Izaberite stranicu

Дан школе

     Дан школе ОШ „Јајинци“ је прослављен 18.10.2019. у Издвојеном одељењу у Раковица селу, где је прослављен  јубилеј школе. За почетак  хор ОШ „Јајинци“ је отпевао  химну наше школе, а затим је дугогодишњи сарадник школе, Горан Боровић, пустио голубове да полете као симбол пријатељства и мира.

       Јелена Ђорђевић, директор школе, обратила се гостима и поделила захвалнице, а затим нас је са историјом Раковице села упознала Весна Вујовић,  учитељица наше школе.

      Још једном хор је наступио са песмом „Шанзелизе“, уз пратњу на кларинету Наталије Требјешанин.

      Ученици 2/3 су рецитовали песму „Школа“,а онда су нам ученици 2/1 и 2/2 одиграти „Пингвинов плес“ уз помоћ своје учитељице, Тијане Јовић.

     „Магарећи валцер“  нам је одсвирао Александар Нешић, ученик 3/2, а Онда су ученици 2/3 рецитовали песму „Тајна“

     Чланови КУД „Радост“ представили су своје најмлађе чланове  сплетом игара,а затим смо гледали „Слатку математику“ коју су нам припремили ученици 2/3.

     Хор је извео „Горгону“, грчку народну песму уз пратњу виолине Нађе Отовић, кларинета Наталије Требјешанин и даира Иване Станојевић.

      Погледали смо  4/3 и „Поделу улога“, Гвида Тартаље.

     Ученици 5/3, учесници ЦИП пројекта, рецитовали су песму „Мама и тата се држе за руке“.

       Хор је опет наступио са песмама „Огрејала месечина“,уз пратњу клавира Ђорђа Ненадића и „Андро вердан“, уз пратњу  даира Иване Станојевић

     Ученици старијих разреда приредили су драмски приказ „Покондирена тиква“.

      За крај је наступио још једном наш фолклор,а онда су се водитељи програма захвалили гостима на присуству.