Izaberite stranicu

Свети Сава

           Школска слава Свети Сава обележена је 27. 1. 2023. у просторијама школе. На почетку прославе свештеник је извршио обред сечења колача. Наставници и ученици су припремили културно-уметнички програм и продајну изложбу. Ученици осмог разреда Ирена Филиповић и Лука Степановић су имали улогу водитеља током светосавске прославе.

Хор „Јајинци“ и наставница Радојка Игњатовић су извели химну Светом Сави, руску песму „У Јерусалиму засијало сунце“ и „Победну песму“ према тексту владике Николаја. Након извођења песама, победнице литерарног конкурса „Мостови“ представиле су своје радове. Ученице Наталија Благојевић (4-1), Касија Костић (4-2), Невена Насковић (6-2) и Љубица Цветковић (7-3) прочитале су своје радове. Победницима на конкурсу „Мост- израда макете“, Страхињи Михајловићу (8-3) и Лазару Илинчићу (7-3) су уручене награде.

Након културно-уметничког програма, започета је продајна изложба, на којој су изложени ученички радови настали у оквиру предмета Ликовна култура, Географија и Техника и технологија.