Izaberite stranicu

               Поводом Дана страних језика који се слави у Европи на 26. септембар од 2001. године у нашој школи су наставници заједно са децом организовали мини забавни едукативни програм са разним активностима. 

У оквиру обележавања европског дана језика ученици наше школе су показали своју креативност и љубав према страним језицима.

У млађим разредима наставнице енглеског језика Ана Анастасијевић и Ирена Станојковић су овај дан обележиле кроз причу, песму и игровне активности које су укључивале комуникацију на неколико језика. У разговору о језицима деци је и библиотекар школе, Александра Миковић, представила занимљивости везане и за српски језик. Ученици од другог до четвртог разреда су овом приликом направили и заједнички пано који је изложен у холу школе.

У вишим разредима су деца са наставницом енглеског Александром Митровић чула кратак инфо текст са основним подацима о броју страних језика у свету и Европи, као и пореклу нашег језика и језика које учимо у школи, а онда смо све то утврдили кроз квиз и игру асоцијација. За крај смо у неколико група писали основне поздраве, хвала, волим те и цртали заставе познатих нам страних држава. Било је живо, надахнуто и сви смо дали неки свој допринос овој теми.

Ученици осмих разреда су са наставницом енглеског језика Аном Анастасијевић снимили кратке видео снимке на енглеском који обрађују разне теме. Са наставницом српског језика Сањом Јанковић тражили су које су све туђице, конкретно англицизми, током последњих пар година ушле у наш језик. Радови ученика биће изложени у холу школе.

Ученици старијих разреда су такође припремили и пп презентазије на француском језику.