Izaberite stranicu

 31.03.2021. у свечаној сали у Шумицама нашим ђацима уручене су награде за учешће у пројекту „Електронско учење и екологија“ у организацији Центра за стратешке пројекте“.

1. награда Душан Чоловић 5/2

2. награда Нађа Стриковић 5/2

3. награда Лазар Илинчић 5/2

Пројектом „Електронско учење и екологија“, ученицима се кроз предавања и радионице, али и уживо у природи, приближила ова важна тема. Баш на Светски дан климатских промена, 04.11.2020. у ОШ Јајинци одржан је Дан екологије, у склопу ког су ђаци чистили двориште и помагали у садњи дрвета. Амерички јавор им се толико допао да су га одмах прихватили као члана дружине и дали му надимак – амерички Миле.

Главни циљ ове акције је да се подигне свест код деце о озбиљности ситуације, како би променом навика у свакодневној рутини лично допринели очувању животне средине. После сакупљања смећа, ђаци ОШ Јајинци имали су час о климатским променама, а на овим радионицама имали су прилику да се додатно упознају са поступањима у кризним ситуацијама, све кроз игру, дружење, предавања, квизове, филмове, презентације…

Финални догађај пројекта био је онлине квиз који је одржан 27.03.2021. на коме учествовао велики број деце из наше школе. Троје ученика је добило награде, а сви су добили захвалнице за учешће.