Izaberite stranicu

Посета старачком дому поводом Међународног дана старих лица

Поводом Међународног дана старих лица, 1. октобра група ученика старијих разреда је заједно са наставницом историје Милицом Конатар и психологом школе Горданом Јовић обишла дом за стара лица „Авалска оаза“ у Белом Потоку.

 Данас су се сусрела два доба –  младалачко,  пуно надања, жеља, љубави,  и позно,  испуњено смиреношћу, помирењем и љубављу. Љубав и топлина младих према старима и обрнуто, спојила нас је и учинила да  заједно проведених сат времена остане заувек у нашем сећању. Разговори су били испуњени смехом, сузама, сећањима, корисним саветима да поштујемо родитеље, да се клонимо „улице“, да  будемо пре свега „људи“. Обишли смо просторије у којима проводе дан, седели са њима у дворишту, упознали њиховог кувара. За тренутак, приближили смо се и могли да осетимо и наслутимо како изгледа њихов дан.

Данас нам је била жеља да пренесемо поруку да и поред свих обавеза које нам живот намеће увек ћемо имати времена да размишљамо о старима и да смо спремни да део љубави који је у нама управо са њима поделимо. Да знамо да  нам они сада не могу увек много помоћи, али да су ту да се радују нашем успеху и да нам је њихов осмех на лицу путоказ да смо на правом путу.

Захваљујемо се љубазном осбољу које нас је дочекало, а посебно социјалном раднику и директору установе.

Психолог школе Гордана Јовић