Izaberite stranicu

Наша школа континуирано ради на што већој укључености осетљивих група у редован рад школе, изградњи капацитета школског особља, као и примени различитих мера подршке и иновативних метода реализације наставе. Усмерене ка том циљу, наставнице енглеског језика Александра Митровић и Оливера Кошанин одржале су угледни час за одељење са посебним потребама на тему Моја породица.

Час је реализован у просторији библиотеке где је обезбеђен приступ мултимедијалним садржајима неопходним за квалитетну и наставу где се знања могу конкретно применити. Овом приликом истакнут је значај породице и учили смо термине на енглеском језику којима се означавају чланови породице. Упоређивали смо сличности и разлике у називима у српском и енглеском језику и дискутовали о значају породице у друштву. Уз дигитални уџбеник и задатке који су захтевали употребу рачунара, такође смо истакли значај информатичког описмењавања и употребе дигиталних садржаја.

Сам садржај часа нагласио је корелацију између српског и енглеског језика, музичког, грађанског и света око нас. Ученици одељења са посебним потребама активно су учествовали у раду и успешно реализовали постављене задатке. Изразили су велико задовољство и жељу за учествовањем у даљим активностима.