Izaberite stranicu

4.11.2020 – СВЕТСКИ ДАН КЛИМАТСИХ ПРОМЕНА

Успешно је реализован низ активности којима смо обележили Светски дан климатских промена. Засађена је садница дрвета у дворишту матичног објекта школе, а планира се садња још пет садница у оквиру издвојеног објекта школе у Раковици. Спроведена је акција сређивања околине школе. Одржано је предавање за ученике о климатским променама.

Целокупна акција је  протекла у добром расположењу и духу заједништва.

ОШ „Јајинци“ у сарадњи са ЦОРБСОМ (Центар за одрживи развој и безбедност саобраћаја ) и Општином Вождовац жели да обележи Светски дан климатских промена  4.11.2020. Еколошком акцијом сређивања околине основне школе.

Наиме, будући да су предности наше школе  чистији ваздух,окруженост зеленила, близина Авале, заклоњеност са главног пута, близина стрелишта и спомен парка Јајинци, изузетно нам је важно да наши ученици негују еколошку културу и свест и доприносе одржавању ове природне еколошке оазе.

Током ове школске године школа се укључила у пројекaт „Заступајмо природу“- орг.Цорбс

Сви учесници су у обавези да носе заштитне маске и рукавице. Маске због пандемије вируса. Школа обезбеђује неопходна средства. Чисти се простор око школе који укључије предео око чесме, око путића који води до школе, као и предео код аутобуске станице.

Сви учесници Еко акције посадили су једно дрво у школском дворишту, као симбол дуговечности, сарадње, еко културе и традиције. Општина је донирала једно дрво као симбол нашег пријатељства – амерички јавор. Драги родитељи и ученици, хвала вам на подршци и учешћу! Надамо се да ћемо и у будућем периоду наставити да сарађујемо и дружимо се сличним поводима.